ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4 - Τ.Θ: 18447 - Τ.Κ:540 03
ΤΗΛ. (2310) 219.656 - 246.640 - 218.448, FAX: 219.656,
www.hunters.gr e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη, 4 Φεβρουαρίου 2003



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενίσχυση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με 14 νέα οχήματα.
Παράδοση από τον Υπουργό Γεωργίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2003, από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, η παράδοση 14 νέων οχημάτων στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της. Τα οχήματα παρέδωσε ο Υπουργός Γεωργίας, κ. Δρυς, σε ειδική υπαίθρια εκδήλωση που διεξήχθη στο πλαίσιο της έκθεσης AGROTICA. Στην ομιλία του ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του το έργο των κυνηγετικών οργανώσεων, θεώρησε την ίδρυση και λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ένα σπουδαίο επίτευγμα. Δεν παρέλειψε να κατακρίνει όλους όσοι συστηματικά αντιδρούν κατά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακης, για τους οποίους χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ανήκουν στις «σκοτεινές δυνάμεις του τόπου». Δήλωσε επίσης ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας θα είναι συμπαραστάτης σε όποιες δράσεις αναλαμβάνουν οι κυνηγετικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Παπαδόδημας, ο Προϊστάμενος των ΠΣΕΑ & της Πολιτικής Προστασίας της Κ. Μακεδονίας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και Δασικής υπηρεσίας και άλλων φορέων, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ πρόεδροι και μέλη Δ.Σ πολλών Κυνηγετικών Συλλόγων, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες και απλοί πολίτες, αγρότες, κυνηγοί.

Τα 13 οχήματα τύπου (4 Χ 4) και 1 μηχανή προήλθαν από χρήματα των Ελλήνων κυνηγών και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της φύλαξης στις περιοχές αρμοδιότητας των Κυνηγετικών Συλλόγων: Κασσάνδρας, Αρναίας, Ζαγκλιβερίου, Σοχού, Γρεβενών, Θάσου, Ν. Ζίχνης, Φερών, Χαλάστρας, Μαυροθάλασσας, Σιάτιστας, Ροδόπολης, Προσοτσάνης Δράμας και Ξάνθης

Σήμερα το Σώμα Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης απαρτίζεται από 61 Θηροφύλακες και διαθέτει πια 58 πλήρως εξοπλισμένα αυτοκίνητα. Μετά την εκδήλωση ο κ. Υπουργός ξεναγήθηκε στο περίπτερο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα θέματα που απασχολούν τις κυνηγετικές οργανώσεις σήμερα.