ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4 - Τ.Θ: 18447 - Τ.Κ:540 03
ΤΗΛ. (2310) 219.656 - 246.640 - 218.448, FAX: 219.656,
www.hunters.gr e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2003


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλες επιτυχίες της Θηροφυλακής σε παράνομη θήρα αγριόχοιρου

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2003 η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, σε συνεργασία με τους θηροφύλακες των κατά τόπους Κυνηγετικών Συλλόγων ή και των δασαρχείων έδρασε αποτελεσματικά σε περιστατικά λαθροθηρίας αγριόχοιρου.

Συγκεκριμένα:
Α) Περιοχή Καταφυγίου Αγριας Ζωής Κεστενέ Νταγ, Δήμου Ορεινής Καβάλας
Σε περιπολία εντός του καταφυγίου ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Χρυσούπολης με τον Θηροφύλακα του Κ.Σ. Χρυσούπολης άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς και είδαν ίχνη στα χιόνια από λαθροθήρες που έσυραν σκοτωμένα αγριογούρουνα. Αμέσως τα ακολούθησαν και βρέθηκαν κοντά σε 3 λαθροθήρες που εκείνη τη στιγμή έσερναν ακόμη ένα σκοτωμένο, οι οποίοι το παράτησαν και τράπηκαν σε φυγή. Οι θηροφύλακες ερεύνησαν όλη τη γύρω περιοχή, όπου βρήκαν άλλα σκοτωμένα αγριογούρουνα.

Β) Περιοχή καταφυγίου άγριας ζωής Δέλτα Νέστου (Κοτζά Ορμάν)
Την Κυριακή 16/2 το πρωί οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Νομού Ξάνθης, μαζί με τους θηροφύλακες του Κ.Σ. Ξάνθης και δασοφύλακες του Δασαρχείου Καβάλας αντιλήφθηκαν παράνομη δραστηριότητα εντός του καταφυγίου. Αρχικά βρέθηκε σκοτωμένο αγριογούρουνο. Οι λαθροθήρες τράπηκαν σε φυγή και επιχείρησαν να διαφύγουν, αλλά οι θηροφύλακες κατάφεραν να τους συλλάβουν κατά την έξοδό τους από το καταφύγιο.

Γ) Περιοχή Πλαταμώνα Δήμου Ορεινού Καβάλας
Σε μπλόκο θηροφυλάκων σε δασικό δρόμο σταμάτησαν για έλεγχο αγροτικό αυτοκίνητο. Εκεί εντοπίστηκε σκοτωμένο αγριογούρουνο. Το σκοτωμένο ζώο, τα όπλα και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν. Σημειώνεται ότι η περιοχή είχε πολύ χιόνι και οι θηροφύλακες άκουσαν από νωρίς πυροβολισμούς, γεγονός που μαρτυρούσε ότι στην περιοχή γινόταν παράνομη θήρα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Καβάλας και Ελευθερούπολης

Η δράση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, σε συνεργασία με τους θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων και τους δασικούς υπαλλήλους των Δασαρχείων, δίνει συνέχεια αποτελέσματα. Η ΣΤ' ΚΟΜΑΘ δηλώνει αποφασισμένη να διαφυλάξει την αξιοπιστία των κυνηγετικών οργανώσεων και να συνεχίσει σταθερά την προσπάθεια αντιμετώπισης της λαθροθήρας.