Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ : ΠΑΤΡΑ – ΚΑΝΑΡΗ 22-24
Τηλ: 2610-361.671, 672, Fax: 346.614, Ε-mail: kynomp@hol.gr

Πάτρα, 17/5/2004

Δελτίο Τύπου

Τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ και
παράδοση 15 νέων οχημάτων στην Θηροφυλακή.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16-5-2004 στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του PORTO RIO Πατρών η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια αυτής και μέσα σε παραγωγικό κλίμα έγινε έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού του έτους 2003, αναλύθηκαν διάφορα επιστημονικά θέματα και συζητήθηκαν θέματα φιλοθηραματικής πολιτικής εν΄ όψη της νέας ρυθμιστικής 2004-2005.

Ακόμη πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και της νέας εξελεγκτικής επιτροπής. Έτσι το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε αποτελείται από τους :

Αποστολίδη Γεώργιο, Γκολφινόπουλο Αθανάσιο, Κανελλόπουλο Νικόλαο, Καπνίση Δημήτριο, Κατσίκα Γεώργιο, Μαρκόπουλο Κων/νο και Ρουμελιώτη Γεώργιο. Στην δε εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Ηλιόπουλος Γεώργιος και Καψάσκης Δημήτριος.

Επίσης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο κος Μαρκόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις επικείμενες Ευρωεκλογές με το κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.), κάτι που έγινε πανηγυρικά και μεγάλο ενθουσιασμό αποδεκτό από όλους τους κυνηγετικούς συλλόγους της Πελ/σου.

Παρόντες στη γενική συνέλευση ήταν και ο πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων Κυνηγών κος Γεώργιος Τσαγκανέλιας καθώς και ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Αραμπατζής, οι οποίοι με τη σειρά τους αναφέρθηκαν και εξείραν τα πάθος, την αγωνιστικότητα, τις γνώσεις και τη δυναμική του κου Μαρκόπουλου για τα κυνηγετικά θέματα.



Σε πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16-5-04 στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του PORTO RIO Πατρών. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου παρέδωσε σε ομοσπονδιακούς θηροφύλακες υπαλλήλους της 15 καινούρια αυτοκίνητα τζιπ TERIOS DAIHATSU.

Σε δηλώσεις του ο κος Μαρκόπουλος Κων/νος, ο οποίος κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν εξελέγη πλειοψηφών σύμβουλος, εκπροσωπώντας την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου τόνισε : Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδεικνύουμε έμπρακτα για μια ακόμη φορά ότι οι κυνηγοί είναι το μόνο ίσως συνειδητοποιημένο κοινωνικό σύνολο που με προσωπικές θυσίες και οικονομικό κόστος παρεμβαίνουμε υπέρ της προστασίας, της διατήρησης και της φύλαξης του περιβάλλοντος. Τα αυτοκίνητα αυτά που αγοράστηκαν αποκλειστικά από έκτακτες συνδρομές των κυνηγών θα διατεθούν άμεσα προκειμένου να συμπληρώσουν τον ήδη υπάρχοντα ρόλο των αυτοκινήτων που διαθέτει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες υπαλλήλους της, οι οποίοι με βάση τα καθήκοντά τους φροντίζουν για την τήρηση των νόμων περί θήρας, την πρόληψη και καταστολή της κάθε ενέργειας όλων όσων παράνομα ασελγούν σε βάρος της φύσης και της ισορροπίας του περιβάλλοντος γενικότερα.

Τα χρήματα που δαπανώνται στην γεωγραφική περιφέρεια ευθύνης της Κυνηγετικής Ομοσπονδία Πελοποννήσου από την Ομοσπονδία μας και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους ξεπερνούν κάθε χρόνο το 1.800.000€ για μισθούς θηροφυλάκων και εξοπλισμό τους.

Αξίζει και επιβάλλεται να σημειωθεί ότι η συνδρομή των κυνηγών είναι ο μοναδικός οικονομικός πόρος. Καμιά άλλη οικονομική στήριξη και συνεισφορά από κανέναν κρατικό φορέα δεν διατίθεται στις κυνηγετικές οργανώσεις. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου πέραν των 40 Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων που διαθέτει, έχει επανδρώσει τον τομέα μελετών-έρευνας με πενταμελή ομάδα επιστημονικού προσωπικού (δασολόγοι-δασοπόνοι,) έχοντας σαν στόχο την αειφορία και ορθολογική διαχείριση της πανίδας και της χλωρίδας μέσα από τεκμηριωμένες μελέτες επί του πεδίου δράσης κάθε φορά και την λήψη των κατάλληλων μέτρων, όπου και όταν αυτά επιβάλλονται, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες, είτε αυτές είναι βελτιώσεις των βιοτόπων με σπορές, είτε αυτές είναι η φύλαξη των δασών και η θηρευτική διαχείριση της πανίδας.

Εμείς φροντίζουμε με έργα για να έχουμε…δεν φροντίζουμε για να λέμε απλά…, όπως συνηθίζεται να γίνεται από την πλευρά των ψευτοοικολογούντων, δήλωσε ο κος Μαρκόπουλος, ενώ στη συνέχεια κάλεσε την πολιτεία να πάρει τις ευθύνες της για το ρόλο που έχει για όλα τα ανωτέρω και που επιβάλλονται από το Ελληνικό Σύνταγμα. Εμείς συνεπικουρούμε την πολιτεία, δεν είναι δυνατόν να την υποκαταστήσουμε και ούτε φυσικά το επιθυμούμε, ασχέτως εάν με τις πρωτοβουλίες μας την έχουμε ξεπεράσει, κατέληξε ο κος Μαρκόπουλος.

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος


Σ.Σ. Η Ομοσπονδία μας έστειλε και πολλές φωτογραφίες από την Γ.Σ και την παράδοση των οχημάτων. Για λόγους χώρου δεν τις δημοσιεύουμε εδώ.