ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Εθν.Αντιστάσεως 173-175, Τ.Κ: 55134
ΤΗΛ. (2310) 477.128-9, FAX: 475.301, 473.863
www.hunters.gr e-mail: hunters@hunters.gr


Δελτίο Τύπου

Περιοδικό «Κυνήγι & Περιβάλλον»
Κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2007
μαζί με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το 4ο τεύχος του περιοδικού «Κυνήγι & Περιβάλλον» κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2007, μαζί με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με την υποστήριξη και την επιμέλεια της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης.

Η έκδοση του έγχρωμου τεύχους, 48 σελίδων, ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα της ασφάλειας του κυνηγού στο κυνήγι του αγριόχοιρου, ενώ υπάρχει και ένα αναλυτικό άρθρο για το Που πάνε τα χρήματα που πληρώνει ο κυνηγός για το Κράτος.. Παράλληλα ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει άρθρα σχετικά με την πεδινή πέρδικα, τις τσίχλες, για τις δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων, κυνηγετικές ιστορίες, κλπ Υπάρχουν ακόμη πολλές ειδήσεις με τις ποικίλες δραστηριότητες των κυνηγετικών οργανώσεων, ένα άρθρο για την επίδραση των αιολοικών πάρκων στην άγρια πανίδα, Επίσης υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που είναι και ο ίδιος κυνηγός.

Στο editorial της η Συντακτική ομάδα της ΚΟΜΑΘ αναφέρεται στο θέμα των αλλοπρόσαλλων καιρικών φαινομένων και καταλήγει:

«Εμείς οι κυνηγοί, πολύ περισσότερο από άλλες κοινωνικές ομάδες, ζούμε καθημερινά και διαπιστώνουμε το γοργό ρυθμό επέλευσης των συνεπειών αυτών. Όλοι μας γνωρίζουμε καλά ότι φέτος, για πρώτη φορά στο βαθμό αυτό, υπήρξε και υπάρχει μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά και στις συνήθειες των περισσοτέρων ειδών της άγριας πανίδας, τόσο στα αποδημητικά όσο και στα ενδημικά είδη. Είναι λοιπόν καιρός, εμείς οι κυνηγοί να αρθρώσουμε έντονο λόγο απέναντι στην Πολιτεία, αλλά και απέναντι στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, πρωτοστατώντας και αξιώνοντας επιτέλους τη στροφή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, που στη χώρα μας απλόχερα προσφέρονται, αλλά και τη σοβαρή ενασχόληση και λήψη κατάλληλων διαχειριστικών μέτρων που θα ανακουφίσει τη χειμαζόμενη από τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις άγρια πανίδα.»

Κυκλοφορεί το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα και μοιράζεται δωρεάν με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Το μεθεπόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει την 1 Μαρτίου 2007