ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Εθν.Αντιστάσεως 173-175, Τ.Κ: 55134
ΤΗΛ. (2310) 477.128-9, FAX: 475.301, 473.863
www.hunters.gr e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 19/3/2007


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε Συνέδριο
της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης με θέμα:
«Η Φύλαξη των Προστατευόμενων Περιοχών»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 & 18 Μαρτίου 2007 το συνέδριο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης με θέμα «Η Φύλαξη των Προστατευόμενων Περιοχών».

Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας κήρυξε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, ο οποίος δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής που διαπιστώνει την πρόοδο των ελληνικών κυνηγετικών οργανώσεων, των οποίων το έργο γνωρίζει άμεσα. Παράλληλα η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης βράβευσε τον κ. Υφυπουργό για τη μεγάλη του προσφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στη διατήρηση της άγριας πανίδας.

Παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. κ. Γαλαμάτης και Γκιουλέκας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς κ. Συμβουλίδης, εκπρόσωπος του Νομαρχη Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του Δήμου Γκολτσε Ντέλτσεφ της Βουγαρίας και των βουλγαρικών κυνηγετικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων και εκπρόσωποι των Δασικών Αρχών και άλλων υπηρεσιών, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Παπαδόδημας και οι Πρόεδροι και επιστημονικοί συνεργάτες από τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της Ηπείρου, της Κρήτης & Δωδεκανήσων, της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Κυνηγετικών Συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας, ο Πρόεδρος της ΠΕΒΕΚΕ, Καθηγητές και μέλη ΔΕΠ από ελληνικά πανεπιστήμια, εκπρόσωποι Φορέων Διαχείρισης και περιβαλλοντικών οργανώσεων, εκπρόσωποι του κυνηγετικού τύπου, οι Θηροφύλακες και επιστημονικοί Συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση αυτή δόθηκε η δυνατότητα της αναλυτικής παρουσίασης του έργου INTERREG «ΦΥΛΑΞΗ / ΕΠΟΠΤΕΥΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΡΟΣΕΙΡΑ Ροδόπης», που υλοποιεί εδώ και λίγους η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης (ΚΟΜΑΘ). Παράλληλα παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τις αρχές διαχείρισης της άγριας πανίδας, για την επίδραση των αρπάγων στους θηραματικούς πληθυσμούς, για την σημασία των Δασών της Ροδόπης, για τη διαχείριση του αγριόγιδου στη Βουλγαρία, για τη σημασία της ύπαρξης στοιχείων κυνηγετικής κάρπωσης, για τα Καταφύγια Άγριας Ζωής και για δράσεις άλλου αντίστοιχου έργου INTERREG

Το έργο που υλοποιεί η ΚΟΜΑΘ συγχρηματοδοτείται στο πλαίσια του προγράμματος Interreg ΙΙΙ Α Ελλάδα - Βουλγαρία από πόρους του ΕΤΠΑ κατά 75% και από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ/PHARE CBC ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, Μέτρο 3.2 «Προστασία, Ανάδειξη και Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος»


Σ.Σ: Η Ομοσπονδία μας έστειλε και φωτογραφίες, τις οποίες για τεχνικούς λόγους δεν δημοσιεύουμε εδώ.