ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Εθν.Αντιστάσεως 173-175, Τ.Κ: 55134
ΤΗΛ. (2310) 477.128-9, FAX: 475.301, 473.863
www.hunters.gr e-mail: hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 6/8/2007


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε
η Ημερίδα για το κυνήγι στο Δέλτα του Έβρου.

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ξενοδοχείο «THRAKI PALACE» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Αυγούστου στην Αλεξανδρούπολη η ημερίδα «ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ, Κοινό Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον», που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερα από 450 άτομα, κυνηγοί της Αλεξανδρούπολης και άλλων περιοχών άφησαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και γέμισαν ημέρα Σάββατο και μέσα στον Αύγουστο την αίθουσα του Ξενοδοχείου. Το γεγονός αυτό έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους βουλευτές και τους φορείς που παρευρέθησαν.

Ο κυνηγετικός κόσμος όμως γνωρίζει πως έχει μεγαλύτερη δύναμη, για αυτό και η απουσία των άλλων συναδέλφων κυνηγών δεν δικαιολογείται, ειδικά όταν μιλάμε για το φλέγον θέμα του κυνηγίου στο Δέλτα του Έβρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Έβρου κ.κ. Δερμετζοπουλος Αλέξανδρος, Κελέτσης Σταύρος, Φωτιάδης Απόστολος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Αλεξανδρής, ο Αντινομάρχης Ν.Α. Έβρου κ. Κουγιουμτζής, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γουμενίδης, εκπρόσωπος του Δήμου Τραϊνούπολης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου κ. Κωτουλας, ο Δ/ντής Δασών Ν. Έβρου, ο Δασάρχης Αλεξανδρούπολης, ο Διοικητής Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης. Χαιρετισμό επίσης στην ημερίδα έστειλε και ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Καλογιάννης. Στους χαιρετισμούς ΟΛΟΙ τόνισαν τη σημασία του κυνηγίου και το σπουδαίο έργο που επιτελούν σήμερα οι κυνηγετικές οργανώσεις, ενώ ειδικότερα σχολιάζοντας την ΚΥΑ τόνισαν πως μέσα από προτεινόμενες απαγορεύσεις με στόχο την εκδίωξη του ανθρώπου από τον Έβρο δεν μπορεί να επιτελεστεί η προστασία. Μάλιστα με νόημα τόνισαν πως «δεν υπάρχει σήμερα φορέας στο Νομό Έβρου που να είναι αντίθετος με το κυνήγι, και αν κάποιος το ισχυριστεί είναι εκτός πραγματικότητας». Οι βουλευτές του Νομού τόνισαν πως θα είναι συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια των κυνηγετικών οργανώσεων για την άρση των αδικαιολόγητων περιορισμών που προτείνει η ΚΥΑ.

Από τις κυνηγετικές οργανώσεις παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Παπαδόδημας, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ κ. Καλογεράκος και το Μέλος του Δ.Σ. κ. Σερραίος, ο επ. Πρόεδρος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ κ. Μαϊλιάνης, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Φερών, Σουφλίου, Μεταξάδων, Κομοτηνής, Σαπών, Ξάνθης, Χρυσούπολης, Δράμας, Αμπελοκήπων.

Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Παπαδόδημας, με πολύ δυναμικό και κατατοπιστικό τρόπο, τόνισε πως η ΚΥΑ βασίζεται σε μια μελέτη που βρίθει λαθών και ανακριβειών και που σε καμία περίπτωση δεν πείθει ούτε και τεκμηριώνει περιορισμούς του κυνηγίου. Δε δίστασε μάλιστα με οξύ τρόπο να αναλύσει σημεία της μελέτης που αναφέρουν πως «το κυνήγι είναι αρνητική επίδραση….γιατί οι κυνηγοί κόβουν ξύλα για να ζεσταθούν το χειμώνα...!!!!!!». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός πως δεν υπάρχει η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, καθώς όλοι οι φορείς είναι αντίθετοι με τις προτεινόμενες απαγορεύσεις της ΚΥΑ

Με την ημερίδα αυτή δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν στοιχεία για το Δέλτα του Έβρου και ειδικά για το ρόλο του κυνηγίου στην προστασία του αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από τις παρουσιάσεις δύο επιστημονικών συνεργατών της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, των κ. Πλατή και Καραμπατζάκη.

Ο Δασάρχης Αλεξανδρούπολης κ. Μπίκος, παρουσιάζοντας το νομικό καθεστώς για το Δέλτα του Έβρου, τόνισε πως και η ίδια η Δασική Υπηρεσία έχει τοποθετηθεί εγγράφως πως είναι αντίθετη με τις προτεινόμενες απαγορεύσεις, και επικαλέστηκε σχετική μελέτη που εκπόνησε ο Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης, και που κατατέθηκε στο Δασαρχείο.

Εν αναμονή της νέας ρυθμιστικής θήρας όλοι οι φορείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τις προτεινόμενες απαγορεύσεις, οι δε εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων τόνισαν πως θα συνεχίσουν με δυναμικό τρόπο να εκφράζουν την αντίθεση τους χρησιμοποιώντας τη νομική οδό και την παρουσίαση επιστημονικών απόψεων, ώστε να αρθούν οι προτεινόμενες απαγορεύσεις της ΚΥΑ.