ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Εθν.Αντιστάσεως 173-175, Τ.Κ: 55134
ΤΗΛ. (2310) 477.128-9, FAX: 475.301, 473.863
www.hunters.gr e-mail: hunters@hunters.gr

Σαράντα πέντε ηχομιμητικές συσκευές προσέλκυσης πουλιών κατασχέθηκαν
από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ

Το απαράδεκτο φαινόμενο της χρήσης ηχομιμητικών συσκευών, τα περιβόητα «μηχανάκια», αποτελούν ντροπή για την ελληνική κυνηγετική πραγματικότητα. Ποια η συναδελφική σχέση αυτών των «ονομαζόμενων κυνηγών», όπου στριμώχνουν τα ορτύκια στους καταψύκτες τους ή εξίσου χειρότερο που τα πουλούν;

Ακολουθώντας τις εντολές του Διοικητικού Συμβουλίου, και φέτος οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης προσπάθησαν να εντοπίσουν τέτοιες παράνομες ενέργειες. Το τελευταίο διάστημα εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν σαράντα πέντε (45) ηχομιμητικές συσκευές προσέλκυσης πουλιών. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις εντοπίσθηκαν και μηνύθηκαν τρία άτομα, ενώ στις υπόλοιπες υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν την περιοχή της Θράκης.

Υπενθυμίζεται πως η ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ αγόρασε και διέθεσε στους υπαλλήλους της μηχανές εντοπισμού των ηχομιμητικών συσκευών από απόσταση, που αποδεικνύονται αποτελεσματικές. Οι μηχανές αυτές αγοράστηκαν αποκλειστικά με χρήματα των κυνηγών. Στον κυνηγετικό κόσμο υπάρχει αγανάκτηση για αυτούς που «άπληστα» δρουν στους θηραματικούς πληθυσμούς, στερώντας το δικαίωμα στην κάρπωση από το συνετό κυνηγό, που παραδοσιακά διατηρεί τη μακρόχρονη σχέση του με τη φύση και με την άγρια πανίδα.