ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10563
Τηλ. 2103231271 Fax. 2103222755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr
  Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563
ΤΗΛ: 2103231212, 2103232616, FAX: 2103257593
e-mail: dkose@otenet.gr
Αθήνα, 24 - 8 - 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος καλούν τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Αττικής, τους θηροφύλακές των Κυνηγετικών Οργανώσεων και κάθε κυνηγό ξεχωριστά να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, θέτοντας στην διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των άλλων φορέων της Πολιτείας τη γνώση της τοπογραφίας, του ανάγλυφου και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που τόσο καλά γνωρίζουν. Η γνώση αυτή αποδείχτηκε πολύτιμη για την αποτροπή πυρκαγιάς σε πολλές κατοικίες και κυρίως στην απελευθέρωση εγκλωβισμένων πολιτών.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Κ.Σ.Ε. και η Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. θα υποβάλουν προς το Υπουργείο Αγροτικό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλυτική μελέτη του επιστημονικού επιτελείου τους για τις απαγορεύσεις θήρας και άλλα διαχειριστικά μέτρα που είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν στις καμένες περιοχές του νομού. Η ορθότητα παρόμοιων διαχειριστικών μέτρων και επιστημονικών προτάσεων επιβεβαιώθηκαν πλήρως στις ανάλογες περιπτώσεις πυρκαγιών στην Πελοπόννησο και την Εύβοια. Όλες οι εκτιμήσεις μας για την μετά την πυρκαγιά συμπεριφορά της πανίδας βγήκαν απόλυτα σωστές.

Επίσης, άμεσα κλιμάκια του προσωπικού των κυνηγετικών οργανώσεων, θηροφύλακες και ομάδες εθελοντών κυνηγών θα εξορμήσουν για να εγκαταστήσουν μια πρώτη υποδομή «στήριξης» για τα θηλαστικά και τα πτηνά στις περιοχές που επλήγησαν (παροχή τροφής, εγκατάσταση δεξαμενών και ποτιστρών για την παροχή νερού, εντοπισμός και περίθαλψη τραυματισμένων ζώων κ.α.), όπως έχουν πολλές φορές πράξει στο παρελθόν.

Η Κ.Σ.Ε. και η Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. καλούν τους κυνηγούς από τώρα, χωρίς να περιμένουν τις σχετικές απαγορεύσεις, να μην ασκήσουν κυνηγετική δραστηριότητα στις καμένες εκτάσεις της Βορειοανατολικής Αττικής. Παράλληλα εφιστούν την προσοχή στα μέλη τους να καταγγέλλουν άμεσα κάθε πράξη λαθροθηρίας στη θηροφυλακή ώστε να αποτραπούν οι ασυνείδητοι που θα ήθελαν να εκμεταλλευθούν την αδυναμία ειδών της θηραματοπανίδας σε τροφή, νερό και κάλυψη.


Ο Πρόεδρος της Κ.Σ.Ε.


ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας
Κυνηγετικών Οργανώσεων (F.A.C.E.)
Ο Πρόεδρος της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε.


ΝΙΚ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ