Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr
shotgun

Κυνήγι στην Ελλάδα
Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr

Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr


Προτιμώ Ελληνικά
Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr

Κυνήγι και Ολυμπιάδα

Αθήνα 23 Ιουλίου 2004

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Βρισκόμαστε και πάλι λίγο πριν την έναρξη της καινούργιας κυνηγετικής περιόδου η οποία για φέτος θα είναι κατά δέκα μέρες μικρότερη. Οι συζητήσεις για την εμφάνιση ή όχι τρυγονιών και ορτυκιών έχει ήδη αρχίσει μεταξύ ημών και γενικότερα οι σχετικές προετοιμασίες.

Όλους φυσικά μας έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι θα βγούμε δέκα μέρες αργότερα για κυνήγι, για πολλούς λόγους μπορεί να προκληθεί ο εκνευρισμός αυτός, εξαρτάται η σκοπιά που εξετάζει κανείς το θέμα αυτό.

Στο σημείο αυτό λοιπόν θα ήθελα καταθέσω την άποψη ότι, κατά πρώτον είναι προσβολή για όλους τους Έλληνες κυνηγούς αυτό που συνέβη εφέτος και κατά δεύτερον προκαλεί αν μη τι άλλο φόβο κι ανασφάλεια στον κυνηγό για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον σχετικά με τις νομικές ρυθμίσεις που αφορούν το κυνηγοί.

Τι θα πει δηλαδή ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων επειδή κάποιοι Έλληνες θα βγουν για τρυγόνια, τι είμαστε εμείς εγκληματίες μήπως έχουμε δώσει στο παρελθόν κάποιο τέτοιο δείγμα. Πολλοί θα ισχυριστούν ότι είναι επικίνδυνο να υπάρχουν όπλα μέσα σε αυτοκίνητα κτλ. Αυτό είναι μια φθηνή δικαιολογία τρομολαγνείας και τίποτα παραπάνω. Το όπλο από μόνο του δεν σκοτώνει εξαρτάται η χρήση που του γίνεται και έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε την λέξη κυνηγετικό μπροστά από το όπλο. Στο κάτω κάτω ας απαγόρευαν το κυνήγι στις περιοχές που βρίσκονται κοντά σε περιοχές όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα γιατί να συμβεί αυτό πανελλαδικά.

Εδώ είναι που δημιουργείτε ο φόβος για το μέλλον του δικού μας αθλήματος. Χρόνια αντιμετωπίζουμε κατηγορίες ότι δεν αγαπάμε τα ζώα καταστρέφουμε το φυσικό περιβάλλον κτλ, να λοιπόν που εμμέσως βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη κατηγορίας. Αφήνετε να αιωρείται η υπόνοια ότι μπορεί να γίνουμε εμείς η αιτία δημιουργίας επεισοδίων τα οποία μπορούν να βλάψουν την Ολυμπιάδα.

Δεν θα ήθελα να φανώ καχύποπτος ούτε να εναντιωθώ στα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων που όλοι γνωρίζουμε την σπουδαιότητά της για την χώρα μας. Αλλά πώς να μην εκφράσω το φόβο μου ότι η απαγόρευση αυτή και αιτιολογία της θα μας δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον, γιατί θα αποτελέσει το πάτημα σε όλους αυτούς που μας εναντιώνονται να το κάνουν για μια ακόμη φορά και το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτό θα γίνει αυτή την φορά με άλλη διαφορετική από τις τετριμμένες αφορμή.

Γνωρίζουμε όλοι αρκετά καλά τις αιτίες που υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι κατά καιρούς χρησιμοποιούν διάφορες προφάσεις για να μας δημιουργήσουν προβλήματα και δυστυχώς αυτός ο περιορισμός θα αποτελέσει για αυτούς την αφορμή να μας εναντιωθούν εκ νέου.

Εύχομαι όλα αυτά να είναι μια κρίση ανασφάλειας αλλά καλό είναι τέτοιου είδους πράγματα να τα σκεπτόμαστε όλοι μας, για να μην βρεθούμε κάποια μέρα προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Οι φορείς μας επαγρυπνούν αλλά η δύναμη πηγάζει από τους εκπροσωπευόμενους τους, δηλαδή όλους εμάς που τηρούμε τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου διαφυλάττοντας το ίδιο το κυνήγι και το προφίλ μας που βοηθά τους φορείς και τις οργανώσεις μας στο δύσκολο έργο της διατήρησης των δικαιωμάτων μας.

Ευχές για μια όμορφη κυνηγετική περίοδο με αρκετές συγκινήσεις.

Με τιμή,

Αργύρης Μερεκούλιας


 © 2000-2024   Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr   Greek Pages   Sorry! English Pages not yet available.