Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr
shotgun

Κυνήγι στην Ελλάδα
Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr

Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr


Προτιμώ Ελληνικά
Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr
Μετάθεση ημερομηνίας πέρδικας
3/7/2007

Αγαπητοί κύριοι

Πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου δίκαιη η μετάθεση ημερομηνίας της πέρδικας.

Όταν έληγε το κυνήγι της στα τέλη Νοέμβρη παρακαλούσαμε να μας ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες για να κυνηγήσουμε το αγαπημένο μας θήραμα, τώρα που ορίζεται από 1 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου, για πέρδικα θα πηγαίνουμε ή για σκι. Υπάρχουν και άλλο τρόποι να μας κάνουν να σταματήσουμε το κυνήγι, αλλά ήμαρτον δεν είναι δικαιολογίες αυτές.

Όσον αφορά τις αλπικές ζώνες που αναφέρει η ΚΣΕ θα ήθελα να μου δείξουν την μελέτη (θέμα αναπαραγωγής της πέρδικας) που έχουν και αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Εγώ που βλέπω τις αλπικές ζώνες από κοντά και όχι από τον υπολογιστή δεν μου έχουν δείξει κάτι τέτοιο, αλλά και έτσι να είχαν τα πράγματα ας μου απαντήσει η ΚΣΕ στις αλπικές ζώνες μόνο πέρδικες υπάρχουν;

Εάν πραγματικά θέλουν να προστατέψουν την πέρδικα, ας φροντίσουν να κυνηγιέται στις προκαθορισμένες ημέρες και ημερομηνίες, και ας αφήσουν τις δικαιολογίες αυτές. Ρωτήσανε πραγματικούς περδικοκυνηγούς σίγουρα όχι, έκαναν αυτοψία από κοντά; δεν νομίζω, διότι τα εκπαιδευτικά αλλά μας δείχνουν σύμφωνα με εκείνα που λένε.

Κάτι άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι δεν βλέπω αλλά ούτε και ακούω διαμαρτυρίες από περδικοκυνηγούς, γιατί; Πιστεύω ότι την Τετάρτη και Σαββατοκύριακο που επιτρέπεται το κυνήγι της ήταν υπέρ προστατευτικό, αλλά σίγουρα είναι κάτι άλλο. Να αναφερθώ και στο κυνήγι του λαγού που θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και σε αλπικές ζώνες, αυτό δεν θα επηρεάσει τις πέρδικες; μας κοροϊδεύουν τελικά;

Εγώ προσωπικά έχω πέντε πόιντερ, και περίμενα όπως και αυτά, πως και πως τον Σεπτέμβριο για αυτό το όμορφο όπως κάθε χρόνο και δύσκολο κυνήγι. Σχεδόν ένα χρόνο έκανα όνειρα, οικονομίες, ρύθμισα τις βάρδιες μου, δυστυχώς έχω ένα (Σαββατοκύριακο τον Μήνα) υποχρεώθηκα σε συναδέρφους για να είμαι έτοιμος πότε θα έρθει πάλι ο Σεπτέμβρης. Ξαφνικά διαβάζω την αλλαγή από την ΚΣΕ, τι έγινε, πίστευα ότι οι εποχές του αποφασίζουμε και διατάζουμε, είχαν περάσει.

Τέλος θέλω να πω που είναι αυτοί οι περδικοκυνηγοι με τα πανέμορφα άρθρα τους και τις ωραίες ξεναγήσεις των βουνών και της φύσης; που είναι τώρα χάθηκαν; δεν τους νοιάζει τώρα; άραγε τόσο πολύ αγαπάνε το κυνήγι της πέρδικας; τώρα σιωπή έτσι δεν είναι; Θέλω να ξέρετε ότι υπάρχουν περδικοκυνηγοί ακόμη, σίγουρα λίγοι, πολύ λίγοι όπως φαίνεται, αλλά υπάρχουν.

Με σεβασμό και εκτίμηση αλλά και πολύ πικρία

Κουλοχέρης Κώστας
e-mail address: koulocherisk@aia.gr

Ο κ.Κώστας στην Πίνδο με την παρέα του
Ο κ.Κώστας στην Πίνδο με την παρέα του

 © 2000-2024   Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr   Greek Pages   Sorry! English Pages not yet available.