Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr
shotgun

Κυνήγι στην Ελλάδα
Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr

Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr

Τελευταία ενημέρωση:
15/11/2013Προτιμώ Ελληνικά
Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr

Κυνηγετικά Νέα από την Κύπρο

Τις ανταποκρίσεις μας στέλνει ο κ. Νίκος Χειμωνίδης (περιοδικό Κυνήγι Κυνολογία - Κύπρος).

02/10/2002 Αναστολή όλων των μέτρων εξήγγειλαν προχθές βράδυ οι κυνηγοί των αμπελοπουλιών μετά από κοινή συνεδρία των επιτροπών Λάρνακας και Παραλιμνίου ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Υπουργού Εσωτερικών για επίδειξη πατριωτισμου. Οι υπέρμαχοι του κυνηγίου αμπελοπουλιών απηύθυναν έκκληση στους βουλευτές όπως μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε να θέσουν θέμα για να επιτραπεί το κυνήγι με ξόβεργα. Υποσχέθηκαν ότι με την ένταξη θα επανέλθουν δυναμικά απαιτώντας από τους βουλευτές να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους
24/09/2002 Το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας θα αρχίσει φέτος στις 10 Νοεμβρίου και θα λήξει στις 8 Ιανουαρίου 2003. Συνολικα θα πραγματοτοποιηθούν 19 εξορμήσεις όπως και πέρυσι για το ενδημικό θήραμα. Ο Υπουργός Εσωτερικών που είναι ο αρμόδιος για το κυνήγι ενέκρινε την απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κυνηγίου και έτσι το θέμα προωθείται τώρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η Επικύρωση της ημερομηνίας έναρξης του κυνηγίου του λαγού και της πέρδικας αναμένεται να γίνει μεθαύριο Πέμπτη από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την απόφαση το κυνήγι θα αρχίσει στις 10 Νοέμβριου και θα συνεχίσει Κυριακή και Τετάρτη μέχρι 8 Ιανουαρίου. Θα επιτρέπεται επίσης το κυνήγι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Επίσης οι κυνηγετικές εξορμήσεις των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς διαφοροποιούνται. Αντί την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 1 Ιανουαρίου οι εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν την επόμενη μέρα δηλαδή τις 26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου. Το ΚΟΤΑ (όριο θήρευσης ανά μέρα) παραμένει το ίδιο όπως και πέρυσι, δυο λαγοί και πέντε περδίκια ή δυο λαγοί τέσσερα περδίκια και μια φραγκολίνα. Ο πρόεδρος της κυνηγετικής ομοσπονδίας δήλωσε όπως οι ημερομηνίες διεξαγωγής του κυνηγίου δεν πρόκειται να αλλάξουν. Για το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας έχουν ελευθερωθεί πάνω από 240 χιλιάδες περδίκια και λαγοί που θα αφήσουν ικανοποιημένους τους 55.000 κυνηγούς που θα κυνηγήσουν αυτά τα θηράματα.
Συμπληρωματική ανταπόκριση από τον κ. Ντίνο Φραντζίδη : (31/10/02) Επιτρεπεται επισης η θηρευση φασσων, τζικλων, και μπεκάτσων χωρις περιορισμό. Βασικα δεν εχουμε και μεγαλη ποικιλια. Ωστοσο φετος οι αριθμοι των περδικιων λογω του καλου καιρου ειναι ανεπαναληπτοι!!! Στην τελευταια κατοπτευση που πηγα την Κυριακη, το σεττερ μου δεν εφτανε να φερμαρει, παρολο που ακομα εχουμε θερμοκρασια 30 βαθμους :)Υπολογιζεται να κτυπηθουν φετος περι τις 600.000-700.000 περδικες (240.000 ειναι εκτροφης) και 100.000 λαγοί. Η περιοδος της τζικλας αρχίζει στις 12 Ιανουαριου και συνηθως τελιωνει μεσα Μαρτίου, αλλα φέτος λόγω ΕΕ δεν μας βλεπω να ξανακυνηγαμε Μαρτη.

15/09/2002 Από κόλπος των χελωνών σε κόλπο των χοίρων έχει μετατραπεί ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους της Κύπρου. Ζεύγος μαύρων χοίρων καθώς και άλογα απολαμβάνουν καθημερινά την βόλτα τους στην προστατευόμενη παραλία ποδοπατώντας τις χελώνες και τα κλουβιά τους. Είναι η δεύτερη χρονιά που τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα στο βιότοπο προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους υπευθύνους του προγράμματος προστασίας και διαχείρισης των χελωνών καθώς και τους ξεναγούς και τους χιλιάδες τουρίστες. Τα ζωντανά δεν ανήκουν στην χερσόνησο αλλά μεταφέρθηκαν παράνομα στην προστατευόμενη περιοχή από ιδιώτη ο οποίος θα δημιουργήσει θεματικό πάρκο.

08/09/2002 Άπρακτοι φεύγουν κάθε πρωί οι κυνηγοί από τα παράλια αφού μέχρι τώρα δεν έχουν βγει τα τρυγόνια που έχει αρχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό όμως είναι το κυνήγι στα παράλια. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή αφού κανείς δεν ξέρει ποτέ θα βγουν πουλιά από την θάλασσα αν και είναι εδραιωμένη η άποψη ότι με βορειοδυτικούς ανέμους ποτέ δεν εμφανίζονται. Οι κυνηγοι δεν απογοητεύονται γιατί ξέρουν μόνον μετην καθημερινή παρουσία τους έχουν ελπίδες να συναντήσουν μεγάλες πάσες. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται από πέρσι να μην εμφανίζονται πουλιά στις πρώτες μερες. Τρυγονια σε ικανοποιητικούς αριθμούς είχαν βγει και πέρσι μεταξύ 10-15 Σεμτεμβριου. Το κυνήγι στα παράλια θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Σεμτεμβρίου. Πέραν από τα τρυγόνια αναμένονται και ορτύκια το κυνήγι το οποίο είναι πολύ δημοφιλές.
 © 2000-2015   Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr   Greek Pages   Sorry! English Pages not yet available.