Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr
shotgun

Κυνήγι στην Ελλάδα
Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr

Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr


Προτιμώ Ελληνικά

Τα σκοπευτήρια της Αττικής

Μαλακάσα, Πειραιάς, Ασπρόπυργος,   Ανενεργά: Αχαρνές, Ελευσίνα και Μαρκόπουλο  
Σύντομες οδηγίες για αρχάριους σκοπευτές-κυνηγούς
Χάρτης των Σκοπευτηρίων της Αττικής


Σκοπευτήριο Μαλακάσας Aρχή Σελίδας

Το σκοπευτήριο της Μαλακάσας βρίσκεται στην περιοχή Μήλεσι, ανάμεσα στη Μαλακάσα και στη Σκάλα Ωρωπού.
Για να φτάσουμε εκεί από την Αθήνα, παίρνουμε την Εθνική Οδό προς Λαμία. Βγαίνουμε από την Εθνική Οδό στην έξοδο Νο5, στο ύψος της Μαλακάσας και συνεχίζουμε ευθεία προς τη Σκάλα Ωρωπού. Στα 4,2 περίπου χλμ από την Εθνική Οδό, πάνω σε μια απότομη δεξιά στροφή, υπάρχει πινακίδα που δείχνει αριστερά προς το Σκοπευτήριο. Ανάψτε έγκαιρα το φλας και, προσέχοντας τα αυτοκίνητα που έρχονται από απέναντι, στρίψτε αριστερά. Αυτός ο δρόμος, μήκους περίπου 1,3χλμ, είναι ασφαλτοστρωμένος και μέσα από ένα καταπράσινο τοπίο οδηγεί κατευθείαν στην πύλη του σκοπευτηρίου.
Στην πύλη δεξιά υπάρχει σκοπευτήριο για πιστόλια, εμείς προχωράμε ακόμα 200μ με το αυτοκίνητο και φτάνουμε στο σκοπευτήριο των λειόκαννων (πήλινος στόχος).
Υπάρχει χώρος στάθμευσης καθώς επίσης και άνετος χώρος για να πιούμε τον καφέ μας, με ωραία κυνηγετική διακόσμηση. Η περιοχή κάηκε το 1999? αλλά πλέον έχει ξαναπρασινίσει αρκετά. Στο σκοπευτήριο μπορούμε να ρίξουμε sporting, skeet και trap σε κάποιο από τα πολλά πεδία που διαθέτει.
Το σκοπευτήριο της Μαλακάσας λειτουργεί υπό τη διοίκηση της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρίας (ΠΣΕ) η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια του χώρου. Διευθυντής είναι ο κ.Μάρκος Τσάμης. Υπεύθυνη για το τμήμα του πήλινου στόχου είναι η κ.Μαρία Μίκαϊτς.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22950.98145, φαξ: 22950.98147.
Ιστοσελίδα: http://shootingmalakasa.com
Το σκοπευτήριο λειτουργεί με το παρακάτω πρόγραμμα:
  • Τρίτη - Παρασκευή: Από τις 10:00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου.
  • Σάββατο & Κυριακή: Από τις 09:00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου.
  • Δευτέρα: Είναι κλειστό.


Σκοπευτήριο Πειραιά (Σχιστός) Aρχή Σελίδας

Πρόκειται για το σκοπευτήριο που λειτουργεί ο Αθλητικός Σκοπευτικός Σύλλογος Πειραιά στο Βιομηχανικό Πάρκο στο Σχιστό (Πέραμα). Για να φτάσουμε σε αυτό, από την Αθήνα, παίρνουμε την ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου προς Κόρινθο. Στη γέφυρα του Σκαραμαγκά βγαίνουμε δεξιά και περνώντας πάνω από τη γέφυρα προς τα αριστερά της ΕΟ μπαίνουμε στην Λεωφόρο Σχιστού-Σκαραμαγκά προς το Κερατσίνι.
Στο πρώτο φανάρι που συναντάμε, στα 3,5-4 χλμ περίπου, στρίβουμε αριστερά στην ανηφόρα και στα 400μ είναι το σκοπευτήριο.
Το σκοπευτήριο διαθέτει πεδία για skeet, trap και sporting. Λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές (εκτός της Δευτέρας), από τις 09:00 έως τη δύση του ηλίου.
Υπεύθυνος: Δημήτρης Μπογιάκης, τηλ: 210.4006.327, 6977.400.552
Ιστοσελίδα: https://el-gr.facebook.com/Αθλητικός-Σκοπευτικός-Σύλλογος-Πειραιά-712590455545076/


Σκοπευτήριο Ασπρόπυργου Aρχή Σελίδας

Πρόκειται για το νέο σκοπευτήριο του σκοπευτικού συλλόγου "Αψίδα" αλλά και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ασπροπύργου. Βρίσκεται στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Για να φτάσουμε σε αυτό, από την Αθήνα, παίρνουμε την ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου προς Κόρινθο. Μετά τη Λίμνη Κουμουνδούρου και μετά από τη διασταύρωση με την Περιφερειακή του Αιγάλεω, στρίβουμε δεξιά στην οδό Ελευθερίας. [Περισσότερα, όταν καταφέρω να το επισκεφτώ...]
Αν ερχόμαστε από την Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, βγαίνουμε στην έξοδο Νο5 και στρίβουμε αριστερά στην Περιφερειακή του Αιγάλεω. [Περισσότερα, όταν καταφέρω να το επισκεφτώ...]
Το σκοπευτήριο λειτουργεί όλες τις μέρες και τα Σαββατοκύριακα, από τις 09:00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου.
Υπεύθυνος: Αναστάσιος Τσιρίκος, τηλ: 6997.753.220.
Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/Shootingrang/


Σκοπευτήριο Αχαρνών (Πάρνηθας) Aρχή Σελίδας

(Το Σκοπευτήριο είναι εκτός λειτουργίας από τον Μάϊο του 2010)
Λειτουργεί καθημερινά 8:00-23:00 (με προβολείς) εκτός από τις μεσημεριανές ώρες της κοινής ησυχίας. Είναι κλειστό μόνο κάθε Δευτέρα 8:00-15:00 για λόγους συντήρησης των εγκαταστάσεων.
Υπάρχουν δύο πεδία Skeet/Trap και ένα πεδίο Sporting. Οι βολές ρίχνονται με φόντο την τσιμεντούπολη της Αθήνας και την Ακρόπολη.
Υπάρχουν χώροι στάθμευσης και μια καντίνα-εντευκτήριο, όμορφα ανακαινισμένη, όπου μπορούμε να παραγγείλουμε καφέ, αναψυκτικό, ακόμα και κάτι να τσιμπήσουμε.
Τα τηλέφωνα του Σκοπευτηρίου Αχαρνών είναι 210-2461.249 και 210-2460.757 (Σκοπευτικός Ομιλος Αχαρνών "Ο Πάρνης").
Μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα (www.oparnis.gr) του Σκοπευτηρίου Αχαρνών, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στοιχεία και να δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω σελίδα:
http://www.hunter.gr/foreis/2009/20091130a.htm
καθώς και στη σελίδα του Σκοπευτηρίου στο facebook:
https://www.facebook.com/Σκοπευτήριο-Αχαρνών-1564669900449770/

Πρόσβαση από την Αττική Οδό:
Από την Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, βγαίνουμε δεξιά στην έξοδο Νο6 προς Λ.Φυλής και Ανω Λιόσια. Ακολουθούμε δεξιά τη Λ.Φυλής και στα 500μ συναντάμε μια πλατεία με συντριβάνι. Στην πλατεία στρίβουμε λοξά δεξιά, όχι στον πρώτο δρόμο που συναντάμε (Εθν.Αντιστάσεως), αλλά στον δεύτερο που λέγεται Αιγαίου Πελάγους.
Συνεχίζουμε ευθεία την Αιγ.Πελάγους για 650μ και φτάνουμε στη διασταύρωση με την Αχαρνών. Διασχίζουμε την Αχαρνών προσέχοντας το STOP και συνεχίζουμε ευθεία απέναντι στον ίδιο δρόμο (Αιγ.Πελάγους). Προχωράμε για ακόμα 650μ και φτάνουμε σε μια διχάλα όπου ακολουθούμε λοξά τον δεξιό κλάδο που συνεχίζει να λέγεται Αιγ.Πελάγους. Ακόμα 1χλμ και φτάνουμε σε ένα άνοιγμα όπου συναντάμε την οδό Εθν.Αντίστασης που έρχεται από δεξιά μας.
Εμείς συνεχίζουμε ευθεία στον ίδιο δρόμο που τώρα πλέον λέγεται Αναπαύσεως. Κάπου εδώ ακούγονται στα αριστερά μας οι τουφεκιές από το σκοπευτήριο ψηλά στο βουνό. Ακολουθούμε την Αναπαύσεως για 500μ οπότε διασταυρώνουμε λοξά την οδό Αγ.Διονυσίου. Προσέχοντας το STOP, συνεχίζουμε σχεδόν ίσια στην Αγ.Διονυσίου προς την Πάρνηθα έχοντας αριστερά μας ένα ξεροπόταμο.
Στα 900μ στρίβουμε αριστερά στον πρώτο δρόμο που συναντάμε, την οδό Ερέτριας και την ακολουθούμε. Κάνει μια καμπύλη δεξιά και μετά αριστερά οπότε πλέον λέγεται Νερομάνας. Στο τέλος του δρόμου (στα περίπου 450μ) στρίβουμε δεξιά στην Τερψιχόρης (εδώ υπάρχει και πινακίδα που δείχνει προς το Σκοπευτήριο).
Ανηφορίζουμε ευθεία την Τερψιχόρης για περίπου 300μ οπότε ο δρόμος στρίβει απότομα αριστερά και κατηφορίζει στην οδό Αλωπεκής. Στρίβουμε αριστερά στον πρώτο δρόμο (Χάλκης) και μετά πάλι αριστερά στο πρώτο δρόμο που λέγεται Σκοπευτηρίου και μας οδηγεί κατευθείαν στην πύλη του Σκοπευτηρίου.
Όλη η διαδρομή από την Αττική οδό είναι περίπου 5,5χλμ.
Δείτε μια αεροφωτογραφία της περιοχής από το Google Earth, από ύψος 1600μ, όπου έχω σημειώσει την διαδρομή από την Αττική οδό προς το σκοπευτήριο:
www.hunter.gr/foto/menidi.htm

Πρόσβαση από Εθνική Οδό Αθήνας-Λαμίας:
Από την Εθνική Οδό στρίβουμε στη γέφυρα προς Πάρνηθα (Λεωφ.Τατοϊου) και μετά από 1χλμ μπαίνουμε στη Λ.Καραμανλή προς Πάρνηθα.
Ακολουθούμε τη Λ.Καραμανλή για 3,6χλμ οπότε συναντάμε την Λ.Θρακομακεδόνων και την προσπερνάμε. Αμέσως μετά, στα 50μ, στρίβουμε λοξά αριστερά στην οδό Μεσονυχίου προς το στρατόπεδο Λοχαγού Καποτά (υπάρχει πινακίδα).
Διατρέχουμε την Μεσονυχίου (380μ) και στο τέρμα στρίβουμε δεξιά στην Πάρνηθος. Μετά από 150μ στρίβουμε αριστερά, περνάμε τη γέφυρα και αμέσως ακολουθούμε δεξιά την οδό Στρατηγού Καλλάρη.
Στα 500μ είναι η πύλη του στρατοπέδου Καποτά, ο δρόμος συνεχίζει προς τα αριστερά για ακόμα 850μ και τερματίζει στην οδό Αγ.Διονυσίου.
Εκεί στρίβουμε αριστερά και κατηφορίζουμε την Αγ.Διονυσίου για 300μ. Στη συνέχεια στρίβουμε δεξιά στην οδό Ερέτριας και ακολουθούμε την ίδια πορεία (όπως παραπάνω από Αττική Οδό). Όλη η διαδρομή από την Εθνική Οδό είναι περίπου 8,3χλμ.


Σκοπευτήριο Ελευσίνας Aρχή Σελίδας

(Το Σκοπευτήριο είναι εκτός λειτουργίας από αρκετά χρόνια)
Για το Σκοπευτήριο της Ελευσίνας παίρνουμε την ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου προς Κόρινθο. Περνάμε τη γέφυρα του Ασπροπύργου και τη διασταύρωση προς Ελευσίνα και στρίβουμε δεξιά προς τη Μαγούλα και το Θριάσιο Νοσοκομείο (υπάρχουν πινακίδες). Στα 2χλμ περίπου συναντάμε το Νοσοκομείο στα δεξιά μας. Στη διασταύρωση που υπάρχει αμέσως μετά το νοσοκομείο συνεχίζουμε ευθεία, περνάμε πάνω από την Αττική Οδό, προσπερνάμε στα αριστερά μας τη Μαγούλα και συνεχίζουμε προς τα Δερβενοχώρια.  Στα 5,5χλμ περίπου από το νοσοκομείο συναντάμε το σκοπευτήριο δεξιά επί του δρόμου (υπάρχει μικρή ταμπέλα).  Σαν χαρακτηριστικό σημάδι, 100 μέτρα πριν το σκοπευτήριο, υπάρχει μια παράγκα-καντίνα που έχει μάλιστα και σχετική ενημερωτική πινακίδα 500 μέτρα νωρίτερα.
Όσοι πηγαίνουμε από την Αττική Οδό, βγαίνουμε στην έξοδο Νο2 προς τη Μαγούλα και το Θριάσιο Νοσοκομείο.  Κατόπιν στρίβουμε αριστερά προς το Θριάσιο Νοσοκομείο, περνάμε πάνω από την Αττική Οδό και φτάνουμε στο δρόμο που περνάει εμπρός από το Νοσοκομείο.  Εκεί στρίβουμε αριστερά και συνεχίζουμε όπως πριν.
Το σκοπευτήριο διαθέτει χώρο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα και αίθουσα-καντίνα όπου μπορείτε να παραγγείλετε καφέ, τοστ κλπ. Υπάρχει ένα πεδίο Trap/Skeet και ένα πεδίο Sporting. Το πεδίο του sporting έχει μόνο δύο βατήρες από τους οποίους ο κάθε σκοπευτής ρίχνει τη μισή πούλα συνεχόμενα (12-13 πιάτα) πριν συνεχίσει ο επόμενος. Αφού ρίξει όλη η σειρά των σκοπευτών από τον ένα βατήρα, μετακομίζουν στον 2ο για την υπόλοιπη μισή πούλα. Στο σκοπευτήριο αυτό επιτρέπεται και δεύτερη βολή στο ίδιο πιάτο στο Sporting.
Το σκοπευτήριο λειτουργεί Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη μετά τις 15:30 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου. Υπεύθυνος είναι ο κ.Δημήτρης Σγούρος, τηλέφωνο 210-55.51.190.


Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου Aρχή Σελίδας

(Το Σκοπευτήριο δεν λειτούργησε ποτέ για τους πολίτες)
Το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει τα σκοπευτικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Δυστυχώς, μετά από τους αγώνες εγκαταλείφθηκε. Αργότερα παραχωρήθηκε στην Αστυνομία και ουσιαστικά παραμένει ανεκμετάλλευτο. Το αναφέρω εδώ μόνο για ιστορικούς λόγους.


Σύντομες οδηγίες για αρχάριους σκοπευτές-κυνηγούς Aρχή Σελίδας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχουμε είναι η ασφάλεια. Το όπλο, από τη στιγμή που βγει από τη θήκη και δεθεί πρέπει υποχρεωτικά να παραμένει συνεχώς ανοιχτό, σπασμένο αν είναι δίκαννο ή με το κλείστρο τραβηγμένο πίσω αν είναι αυτογεμές. Το όπλο γεμίζει και κλείνει αυστηρά και μόνο στο βατήρα και μόνο όταν έρθει η σειρά μας να ρίξουμε.

Υπάρχουν 4 είδη σκοποβολής σε πήλινους δίσκους: sporting, skeet, trap και double trap. Από αυτά, τα τρία τελευταία είναι επίσημα ολυμπιακά αθλήματα με αυστηρούς κανόνες διεξαγωγής. Σε κάποια σκοπευτήρια επιτρέπονται μόνο δίκαννα όπλα και μόνο εγγεγραμμένοι σκοπευτές (με Δελτίο Σκοπευτού).
Αυτό που μοιάζει περισσότερο με το κυνήγι είναι το sporting και βέβαια αυτό συστήνεται στους αρχάριους σκοπευτές και στους κυνηγούς. Εδώ επιτρέπονται και αυτογεμή όπλα (καραμπίνες).
Τα φυσίγγια του sporting έχουν 28 γραμμάρια σκάγια ενώ των υπολοίπων μόνο 24 γραμμάρια. Βέβαια, μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε sporting και με τα φυσίγγια του skeet αφού αυτά κλωτσάνε λιγότερο. Μην γελάτε, 25 ή 50 φυσίγγια μέσα σε λίγη ώρα, το κατακαλόκαιρο και φορώντας μόνο ένα μπλουζάκι είναι μια αρκετά επώδυνη εμπειρία για τον ώμο, το μάγουλο και τα αυτιά μας. Το κέφι μας κάνουμε, όχι πρωταθλητισμό.
Φυσίγγια κατάλληλα για το κάθε άθλημα διατίθενται στο σκοπευτήριο και δεν χρειάζεται να φέρουμε εμείς. Αλλωστε δεν επιτρέπονται φυσίγγια με πάνω από 24 ή 28 γραμμάρια, αναλόγως αθλήματος.

Προσοχή χρειάζεται στη μεταφορά του κυνηγετικού όπλου, από και προς το σκοπευτήριο, ιδίως την περίοδο που δεν επιτρέπεται το κυνήγι και ιδίως αν δεν έχουμε Δελτίο Σκοπευτού. Σε έναν τυχαίο αστυνομικό έλεγχο μπορεί να μπλέξουμε διότι δεν είναι σαφές αν είναι απολύτως νόμιμη η μεταφορά του όπλου. Καλού κακού, τουλάχιστον ας μην έχουμε μαζί μας φυσίγγια και ας έχουμε κάποιο έγγραφο ως ένδειξη ότι πηγαίνουμε σε σκοπευτήριο (π.χ μια εκτύπωση αυτής της σελίδας). Στην επιστροφή μας, καλό είναι να έχουμε και την απόδειξη του σκοπευτηρίου. Είναι αυτονόητο ότι θα έχουμε μαζί μας την άδεια κατοχής του όπλου και -δεν είναι κακό- να έχουμε και την άδεια κυνηγίου.

Τα βασικότερα που πρέπει να έχουμε μαζί μας στο σκοπευτήριο, κατά σειρά σπουδαιότητας, είναι:

- Ωτοασπίδες (υπάρχουν από πολύ ακριβές μέχρι πάμφθηνες μιας χρήσεως)
- Όπλο και άδεια κατοχής. Κανονικά πρέπει να έχουμε και Δελτίο Σκοπευτού αλλά συνήθως επιτρέπεται η είσοδος και χωρίς αυτό.
- Τα γυαλιά, το καπέλο και τελευταίο το γιλέκο για να έχουμε πρόχειρα τα φυσίγγια μας, δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητα.

Για το sporting, αν το όπλο μας έχει τσοκάκια προτιμάμε τα πιο ανοιχτά. Κύλινδρος (5*) έως 1/4 (4*) στην πρώτη κάννη και 1/4 (4*) έως 1/2 (3*) στην δεύτερη είναι καλοί συνδυασμοί για δίκαννο. Στην καραμπίνα προτιμούμε το 1/4 (4*), χωρίς να αποκλείεται και ο κύλινδρος. Οι αρχάριοι σκοπευτές προτιμούν πιο ανοιχτά τσοκ γιατί είναι ευκολότερο να πετυχαίνουν το στόχο με την ανοιχτή δέσμη σκαγίων. Όμως, μια πολύ ανοιχτή δέσμη έχει σχετικά αραιά σκάγια και σε οριακές αποστάσεις μπορεί ενδεχομένως ο δίσκος να περάσει άθικτος ανάμεσα από τη δέσμη των σκαγίων. Οι πιο έμπειροι και πλέον ικανοί σκοπευτές, προτιμούν στενότερα τσοκ, ώστε σε περίπτωση επιτυχημένης βολής να μην υπάρχει πιθανότητα να φύγει ο δίσκος αλώβητος.

Μόλις μπούμε στο χώρο του σκοπευτηρίου θα σπεύσουμε να προμηθευτούμε ένα κουτί φυσίγγια και ένα χαρτάκι ή μια μάρκα που αποδεικνύει ότι πληρώσαμε τα 12€ (περίπου) για μια πούλα, 25 δίσκοι και 25 φυσίγγια.
(πούλα, στη γλώσσα του σκοπευτηρίου, λέγεται το ελάχιστο σετ βολών που είναι 25).

Εννοείται, το ξαναγράφω, ότι "Το όπλο από τη στιγμή που βγεί από τη θήκη και δεθεί πρέπει υποχρεωτικά να παραμένει συνεχώς ανοιχτό, σπασμένο αν είναι δίκαννο ή με το κλείστρο τραβηγμένο πίσω αν είναι αυτογεμές. Το όπλο γεμίζει και κλείνει μόνο στο βατήρα και μόνο όταν έρθει η σειρά μας να ρίξουμε." Το αυτογεμές ιδίως, που δεν φαίνεται από μακρυά εύκολα αν έχει ανοιχτό κλείστρο, πρέπει απαραίτητα να κοιτάζει πάντα προς ασφαλή κατεύθυνση (συνήθως ψηλά).

Παράλληλα, αν θέλουμε, μπορούμε να παραγγείλουμε ένα καφέ ή αναψυκτικό. Υπάρχει άνετος χώρος και για την παρέα μας. Μετά, με τα φυσίγγια, το χαρτάκι και το όπλο (και τον καφέ μας) προχωράμε προς ένα από τα πεδία του σκοπευτηρίου. Εκεί θα βολευτούμε στις καρέκλες που υπάρχουν στο στέγαστρο των θεατών και θα παρακολουθήσουμε 2-3 σειρές βολών (πούλες) για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το σύστημα και από που εκτοξεύονται οι δίσκοι. Παρατηρούμε προσεκτικά τους έμπειρους σκοπευτές, πώς κρατάνε το όπλο, πώς επωμίζουν, πώς ρίχνουν και πώς συμπεριφέρονται γενικότερα. Δεν κοιτάζουμε τα πιάτα που σπάνε και βεβαίως όχι τους άσχετους ή αρχάριους σκοπευτές.

Όταν έχουμε καταλάβει καλά τι "παίζεται" θα περιμένουμε να τελειώσει η τρέχουσα πούλα και θα προχωρήσουμε προς τους βατήρες μαζί με άλλους τέσσερις (ή λιγότερους) συναδέλφους. Πρώτα θα δώσουμε το χαρτάκι μας στον υπάλληλο που πατάει τα κουμπιά κατόπιν παραγγέλματός μας για να εκτοξεύονται οι δίσκοι. Σε κάποια σκοπευτήρια υπάρχουν αυτοματοποιημένα μηχανήματα που χρειάζονται κάποια εξοικείωση. Συνήθως θα βρεθεί κάποιος παλαιότερος σκοπευτής να μας βοηθήσει να εγκλιματιστούμε στο χώρο και να ξεκινήσουμε. Να θυμάστε ότι στα σκοπευτήρια είναι ανεπιθύμητοι οι φασαριόζοι και όσοι είναι επιπόλαιοι με τα όπλα τους.

Δεν μετράμε κτυπημένα πιάτα, συγκεντρωνόμαστε στις βολές μας, δεν βιαζόμαστε και ξεχνάμε τα σκορ και τις βολές των διπλανών μας. Αλλωστε στην αρχή θα υπάρχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Κανείς δεν τα ξέρει όλα και όλοι ξεκίνησαν από την αρχή με χαμηλές επιδόσεις. Προσέχουμε και την προσκόπευση, οι δίσκοι φεύγουν με μεγάλη ταχύτητα. Πλάκα έχουν κάποιοι τύποι που το παίζουν κυνηγαράδες στην παρέα τους και τους πέφτουν τα μούτρα όταν πρωτοπάνε σκοπευτήριο... Δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολο άθλημα!

Σε όσους ξεκινούν τώρα, αλλά και σε όσους θεωρούνται φτασμένοι κυνηγοί, προτείνω ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσουν μια σειρά μαθημάτων σε κάποιον δάσκαλο κυνηγετικού όπλου και σκοποβολής.
Στην Αθήνα γνωρίζουμε τους παρακάτω:
- Μπάμπης Αιγινήτης, τηλ.: 6932.079.139, www.greekshooting.gr
- Λεωνίδας Μητσιάλης, τηλ.: 6947.406.336 Shooting-Academy
Πραγματικά, αξίζει με το παραπάνω αυτή η επένδυση στον εαυτό μας.


Χάρτης των Σκοπευτηρίων πήλινου στόχου της Αττικής Aρχή Σελίδας


Δείτε Τα Σκοπευτήρια της Αττικής σε μεγαλύτερο χάρτη και τις διαδρομές από Αθήνα προς Μαλακάσα, Σχιστό και Ασπρόπυργο.

Νίκος Παπαϊωάννου

Ενα τυπικό πεδίο Skeet

 © 2000-2022   Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr   Greek Pages   Sorry! English Pages not yet available.