Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr
shotgun

Κυνήγι στην Ελλάδα
Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr

Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr


Προτιμώ Ελληνικά
Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr

Περί του Hunter.Gr

Το Hunter.Gr (Κυνήγι στην Ελλάδα) ξεκίνησε το Μάρτιο του 2000 σε διάφορες διευθύνσεις του Internet που παρέχουν δωρεάν χώρο για σελίδες. Στη συνέχεια, στις αρχές Νοεμβρίου 2000 ήρθε στη μόνιμη πλέον κατοικία του στη διεύθυνση http://www.hunter.gr.

Είναι ένας τόπος ερασιτεχνικός, προσωπικός και μή κερδοσκοπικός. Δημιουργήθηκε και συντηρείται από αγάπη και μεράκι για το Κυνήγι με σκοπό να βοηθήσει στην ενημέρωση των Ελλήνων Κυνηγών. Πάντα βρίσκεται σε συνεχή βελτίωση-ενημέρωση-ανανέωση (Under Construction!).

Στις σελίδες αυτές δεν θα βρείτε πολεμικό υλικό, ούτε είδη αυτοάμυνας κλπ. Θα βρείτε μόνο υλικό για το Κυνήγι στην Ελλάδα και σε μικρότερη έκταση για τη σκοποβολή και το ψάρεμα.

Σύντομο Βιογραφικό:
Λέγομαι Νίκος Παπαϊωάννου. Γεννήθηκα το 1971 και κατοικώ από τότε στο Μαρούσι Αττικής. Σπούδασα Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο ΤΕΙ Πειραιά με πτυχιακή εργασία: "Μελέτη & Υλοποίηση Δομημένης Καλωδίωσης". Εργάζομαι στο Δήμο Αμαρουσίου. Τα αντικείμενα της εργασίας μου καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος της πληροφορικής (δίκτυα, servers, επισκευές-αναβαθμίσεις Η/Υ, μελέτες, ανάπτυξη λογισμικού, ιστοσελίδες, τηλεφωνία κ.ά).
Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία από το 2001 και έχουμε δύο γιούς.
Σαν χόμπυ έχω το κυνήγι κυρίως. Επίσης ασχολούμαι ελάχιστα με τη σκοποβολή (skeet-sporting) και ακόμα λιγότερο με το ψαροντούφεκο. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Οι νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται ταχύτατα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και χρόνος για να είμαστε "μάχιμοι" στην αγορά εργασίας και γνώστες των εξελίξεων.

Κυνηγετικό Βιογραφικό:
Ο πατέρας μου ήταν ανέκαθεν κυνηγός (όχι ιδιαίτερα φανατικός) και παλαιότερα μάλιστα γέμιζε ο ίδιος τα φυσίγγια του.
Τα πρώτα μου κυνηγετικά βήματα ξεκίνησαν στην 4η Δημοτικού με μια παλιά σφεντόνα του πατέρα. Αργότερα άρχισα να φτιάχνω και εγώ σφεντόνες και παγίδες. Κυνηγούσα κάθε μέρα, μετά από το σχολείο, στην περιοχή μου δίπλα στο Ολυμπιακό στάδιο που τότε ήταν χωράφια και περιβόλια.
Παράλληλα, από τότε, ακολούθησα τον πατέρα μου στα κυνήγια του και έριξα τις πρώτες μου τουφεκιές με το κυνηγετικό του όπλο. Αργότερα, στο Γυμνάσιο, απέκτησα ένα αεροβόλο οπότε εγκατέλειψα τις σφεντόνες και συνέχισα με αυτό την (λαθρο-)κυνηγετική μου σταδιοδρομία. Ήμουν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στα μικρόπουλα, τα ψαρόνια και τα κοτσύφια.
Παράλληλα, διάβαζα όλα τα κυνηγετικά περιοδικά και βιβλία που κυκλοφορούσαν τότε. Όλα αυτά μέχρι που έκλεισα τα 18 και εξέδωσα την πρώτη μου άδεια θήρας. Από τότε εγκατέλειψα το αεροβόλο και την "παρανομία" και εντάχθηκα στην κοινότητα των νόμιμων κυνηγών. Την ίδια χρονιά (1989) απέκτησα και το πρώτο μου κυνηγετικό όπλο, δώρο κατά ένα μέρος από το θείο μου τον Δημήτρη (επίσης κυνηγό) για την επιτυχία μου στις Πανελλήνιες. Ηταν ένα φθηνό ιταλικό δίκαννο, ωραίο εμφανισιακά και με ανοιχτά τσόκ, όπως το ήθελα, αλλά με κάποια μηχανικά προβλήματα. Γέμιζα μόνος μου τα περισσότερα από τα φυσίγγια μου. Το όπλο αυτό το πούλησα 10 χρόνια αργότερα και αγόρασα ένα αυτογεμές οπότε σχεδόν σταμάτησα και τη γόμωση φυσιγγίων.
Κυνηγούσα, τα περισσότερα χρόνια μου, χωρίς σκυλί. Στα εφηβικά χρόνια που το ήθελα πάρα πολύ δεν το επέτρεπαν οι γονείς μου. Έκτοτε δεν είχα ποτέ χρόνο και συνειδητά επέλεξα να κυνηγάω χωρίς σκυλί. Αναγνωρίζω βέβαια ότι κυνήγι χωρίς σκυλί είναι μισή ευχαρίστηση.
Το κυνήγι που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι αυτό των υδροβίων. Αλλά, πού να βρεις υδρόβια σε λογικές αποστάσεις από την Αθήνα;
Τα τελευταία χρόνια σύντροφός μου στο κυνήγι είναι κυρίως ο ξάδερφός μου ο Γιάννης, ο οποίος έχει σκυλιά φέρμας. Κυνηγάμε μαζί μπεκάτσα, ορτύκι και -λιγότερο- πέρδικα. Περιστασιακά κυνηγώ και με φίλους από τον Ωρίωνα.
Παλαιότερα κυνηγούσα με τον πατέρα μου και με τον πεθερό μου. Σε λίγα χρόνια ελπίζω να κυνηγάω και με τους γιούς μου!!

 © 2000-2024   Κυνήγι στην Ελλάδα - Hunter.Gr   Greek Pages   Sorry! English Pages not yet available.